Blandade aktiviteter

Det är väldigt svårt att ha tråkigt här i Cape Town som ni säkert kan förstå! Men hur som helst så kommer ändå en dag eller två då vi inte ska iväg på nån större aktivitet och när skolan inte tar upp hela våran dag. Jag ska därför visa lite av vad vi fördriver sådana dagar med!

För det första så finns här fantastiska stränder. Camps Bay och Miuzenberg är bara två av dem. För att börja med Camps Bay så kan sägas att det är en helt fantastisk plats, inte bara i sig själv utan även vägen dit är otrolig! Du tar dig dit med bil och längst hela vägen omges du av ett panorama av berg och vägen slingrar sig sakta ner mot havet. Stranden är oändlig och längst med hela strandpromenaden ligger restauranger och caféer! 







Hit åkte jag första gången med mina älskade tjejer Johanna och Cecilia ❤ som jag nu saknar sååå mycket sen de åkt hem! Det var fantastiskt väder och vattnet var till och med ljummet. Vågor slog emot stranden och molnen skingrade sig för bergen. 







Senare hade vi ett hallelujah moment på en glassbar med den godaste glassen jag har provat i hela mitt liv!! En sort hette diabetic chocolate och det säger nog allt tror jag 😄




Andra gången jag besökte stranden hade jag min kära rumskamrat Melanie med mig vilken jag också är fruktansvärt ledsen över att hon precis åkt hem!! Denna gång var stranden täckt av tjock dimma och molnen skymde utsikten, men det gav en helt annan känsla till platsen och det var vackert på sitt sätt! 




Den andra stranden jag besökt som ligger i Miuzenberg är nog en plats jag tror många har sett eftersom det är ett mycket välkänt vykortsmotiv över hela världen. Stranden med de färgglada husen. Denna strand är också den helt otroligt och inte nog med det så finns en fantastisk strand promenad även här som tar dig till små gömda men fantastisk vackra platser. Vågorna slår så hårt mot klipporna att vattnet skvätter i ansiktet på dig även från kanten. 



På denna stranden provade jag både att surfa.. gick sådär 😂 och att sola såklart! 
Det är ett fantastiskt litet samhälle med färgglada hus och fantastiska restauranger med utsikt över havet. Det är ett eget litet paradis i sig! 

















När vi inte befinner oss på en strand så är också sannolikheten stor att vi är på hike eller vandrar i något utav bergen som finns här. Lions head, Devils peak eller Table mountain är lättillgänglig här. Än så länge har jag bara haft möjlighet att besöka Table Mountain. Dock det högsta och äldsta av alla berg. Även denna dag var vädret på vår sida och att se solnedgången från sådan höjd är verkligen något extra. I sällskap med fantastiska människor är det ännu bättre. 










Men det kommer också kvällar här i Cape Town och då finns faktiskt bara en sak att göra... festa! Den varan har vi mycket av här! Long Street,  en lång lång gata som namnet avslöjar är packad med klubbar, barer och restauranger och är vi inte hemma om kvällen då är vi där! 😄 















Kommentera här: